Sohbet Girişi

Süper Lig Devre Arası Ne Zaman 2024

Süper Lig Devre Arası Ne Zaman 2024

Süper Lig devre arası ne zaman 2024 yılı programı belli oldu mu? Ligde ara transfer dönemi ve devre arası dönemleri açıklandı. Peki Süper Lig’de oynayan takımlar hangileri, hepsi transfer yapacak mı sence?

Türkiye Süper Ligi ara dönemi tarihleri ve yeniden başlayacak olan ikinci yarı niteliğindeki devrenin devamı için tarihler belirlendi. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından resmi tarihler açıklandı. Hemen detayları içeriklerden incele.

Süper Lig Devre Arasına Ne Zaman Giriyor?

Süper lig özetleri puan durumu ve ikinci yarı takvim dönemi, güncel TFF sayfalarında belirtiliyor. Her hafta oynanacak maçlar, ligin başından itibaren belirlenmiş ve ilgili tarihlerde sezonun resmi müsabakalarına çıkılmıştır.

Yeni senenin girmesiyle ligde 15. hafta maçları oynandı ve hemen ardından ara sezon tatili açıklandı. Türkiye Trendyol Süper Ligi’nde şu an 66 sezon oynanıyor. İlk devrenin sona ermesi 25 Aralık tarihinde gerçekleşti.

  1. haftanın maçları oynandıktan sonra Süper Lig takımlarının tamamı devre arasına girdi. TFF tarafından yapılan açıklamalara göre de yeni sezon başlangıcı 5 Ocak’ta uygulandı. İkinci devrenin bitiş tarihi ise 19 Mayıs 2024 tarihi olarak açıklanmıştır. Süper Ligin lider olan takımı, en çok puan toplayan takımı 19 Mayıs 2024 tarihinde kupanın sahibi olacak.

Maç performansları ve puan durumlarına göre lig tamamlanmadan da lider olan takımın belirlenmesi mümkündür. Geçtiğimiz sezonlarda da buna benzer durumlar görülmüş ve tüm maçlar oynanmadan dahi şampiyon belirlenmiştir.

Trendyol Süper Ligi 16. haftası 10 Ocak tarihinde oynanıyor. Yeni sezonun başlama tarihi ise 5 Ocak 2024 olarak belirlendi. İkinci sezonun başlamasıyla transfer dönemleri de resmi olarak açılmış oldu. Transfer yapmayı düşünen takımların Şubat ayına kadar zamanları olacak.

Transferler için yine tescil dönemleri TFF tarafından belirleniyor ve son geçerlilik tarihine kadar tüm tescillerinin yapılması zorunludur. Hem sezona başlarken hem de ara sezonda yapılabilir transferler, 11 Ocak 2024 tarihinde başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kamuoyuna yapılan açıklama ve bildirimlerde, sezon boyunca yapılacak değişikliklere dair de bilgi verildi. Bu yıl uygulanacak yerel seçimlerden dolayı bazı maçların tarihlerinde değişiklikler uygulanmıştır. Genellikle hafta sonlarında oynanan Süper Lig maçlarından 17. hafta ve 22. hafta maçları bu sebeple hafta içi oynanacak şekilde planlanmıştır.

2024 Türkiye yerel seçimleri de 31 Mart 2024 tarihinde uygulanacaktır. Bu nedenle Trendyol Süper Ligi’nde oynayacak o haftaki müsabakalar 31 Mart’ta değil, Nisan ayına kaydırılarak uygulanacaktır. Tam olarak 31. haftaya gelen bu müsabakaların tarihleri 2- 3 ve 4 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir.

Süper Lig’de Oynayan Takımlar Hangileri?

Süper Lig devre arası ne zaman 2024 yılı değişiklikleri belirlendi mi? Takımların kiralayacakları, gönderecekleri futbolcular sezonun ilk yarısında şekil aldı. Transfer edilmesi planlanan futbolcular için görüşmeler başladı.

Süper Lig’e dahil edilecek veya Süper Lig’den gönderilecek bazı futbolculardan bahsediliyor. Ancak tüm transferler şu an için sadece söylenti olarak biliniyor. Resmi kayıtlar yapıldıktan sonra tescilleri ile Türkiye Süper Ligi’ne transfer olan futbolcular, 66. Sezonun ikinci sezonunda top koşturmaya devam başlayacaklar.

2024 sezonunda maç programlarını değiştiren bir diğer husus ise Euro 2024 programlarıdır. Türkiye Milli takımının da dahil olduğu Euro 2024 organizasyonu içinde TFF tarafından maç tarihleri belirlendi. Mart ayı içerisinde oynanacak Hırvatistan- Türkiye ve Türkiye- Letonya maçlarının tarihleri yine Mart ayı içerisinde oynanacak.

Son 16 turu ikinci maçları için 3 Mart Pazar ve 31 Mart Pazar tarihleri arasında Türkiye’nin çıkacağı 2 milli maç tarihi TFF takviminde görülmektedir.

Nisan ayı içerisinde ise yine Türkiye Milli Takımı, Galler ile karşılaşma yapacak. Çeyrek finallerin oynanacağı Nisan ayı için 17 Mart 2024 tarihinde Galler- Türkiye maçı oynanacak.

Peki Trendyol Süper Ligi’nde 2024 senesinde oynayan takımlar hangileri, bunu biliyor musun? Tam 20 farklı, takım bu yıl Süper Lig’de oynuyor. Aralarından bazıları ilk defa Süper Lig’e çıkmış takımlardır. Alfabetik olarak sıralayacak olursak, Trendyol Süper Ligi’nde oynayan takımlar şöyledir;

  • Adana Demirspor,
  • Alanyaspor ve Antalyaspor,
  • Başakşehir, Beşiktaş,
  • Çaykur Rizespor,
  • Fatih Karagümrük,
  • Fenerbahçe ve Galatasaray,
  • Gaziantep FK, Hatayspor,
  • İstanbulspor, Kasımpaşa,
  • Kayserispor, Konyaspor,
  • MKE Ankaragücü, Pendikspor,
  • Samsunspor, Sivasspor,
  • Trabzonspor

Ankaraspor oyuncuları ve 3 büyük takımın sporcularıyla ilgili transferlere dair bilgiler bulunuyor. Sezon boyunca iyi performans gösteren futbolcuların yanı sıra büyük umutlarla takıma dahil edildiği halde takıma katkısı olmayan futbolculardan da söz ediliyor.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor transferleri Şubat ayına kadar devam edecek. Özellikle sezonunun en üst sıralarında yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray arasında transfer dönemine dair çok fazla değişiklik yapmayacakları öngörülüyor.

 

 

Süper Lig Ara Transfer Dönemi Ne Zaman?

Galatasaray maçı canli izle şifresiz giriş seçenekleriyle sezonun haftalık tüm maçlarını izleyebilirsin. İlk haftadan itibaren 18 haftaya kadar yayınlanmış olan tüm müsabakaların geniş özetleri, maçların tekrarları veya kısa özetlerine dair tüm kayıtlar bulunuyor.

Peki Trendyol Süper Ligi’nde ara transfer dönemi ne zaman başlayacak ne zaman bitecek bunu merak ediyor musun? Az önce de belirttiğimiz gibi ara transfer dönemi 11 Ocak 2024 tarihinde başlıyor.

Tüm takımlar görüşmelerini, resmi yazışmalarını ve transferlerine dair tescil kayıtlarını 11 Ocak’tan itibaren yapmaya başlayabilecekler. 66. sezonun ikinci transfer ve tescil döneminin sona eriş tarihi yine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 9 Şubat 2024 olarak açıklandı. Bu tarihler arasında Süper Lig’de oynayan 20 takım, transferlerinin tescillerini yapabilecekler.

Trendyol Süper Ligi’nin ara dönemden sonra ikinci yarı, 5- 6 ve 7 Ocak tarihlerinde takımların katıldığı maçlarla sürmeye başladı. Bu oynanan maçlar 66. sezonunun 19. hafta maçları olarak belirlendi.

5/5 - (1 Oy Kullanıldı.)

Bir önceki yazımız olan Kampüs Sohbet Odaları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

yönetici 86
Cevap bırakın

Kategoriler
kategoriler
Genel Kurallar
kurallar
kuralSohbet odalarımız +18 yaş kullanıcılar için uygundur. 18 yaş altı kullanıcıların girmesi yasaktır!
kuralKanallar içerisinde küfür etmek, devlet görevlilerine hakaret etmek siyasi propaganda yapmak yasaktır!
kuralYaşadığınız soru, destek veya takıldığınız yerlerde #help kanalını kullanabilirsiniz.
kuralKanal yetkililerinin yaptığı uyarı dikkate almayan kişiler kanaldan tamamen uzaklaştırılacaktır.
söz
yukarı
iğneada mobil okey iğneada pansiyon